Publicerad september 5, 2020

Exempel på köksrenovering i Oxie utanför Malmö

Nedan finner ni ett stolt exempel på en köksrenovering som vi utfört i ett hus i Oxie, strax utanför Malmö. Här möter modern och stilren funktionalitet klassisk elegans och sofistikation i ett fantastiskt och ljust samspel.


Detta är en köksrenovering med extra allt! Vi har både totalrenoverat husets kök och dessutom totalrenoverat och matchat hela husets undervåning med designen i köket. Kunden valde själv ut köksskåpen och vilka färger som skulle finnas med, all annan design har vi skapat själva. Skåpen vi använt heter Bodbyn och kommer från IKEA. För en öppen och ljus känsla valde vi att bryta av utrymmet ovanför diskhon, genom att låta det bestå av vitrinskåp. Diskmaskinen är av dold modell och ugn samt mikrovågsugn är integrerade i skåpen.

Före köksrenovering

Före köksrenovering

Efter köksrenovering

Efter köksrenovering

Köksrenovering med fokus på golv och ljusa utrymmen

Vi har lagt nytt golv i både kök och den övriga delen av undervåningen. Golvet består av vit klinker i marmorstil Luxor blanco 60/60, som även matchats ovanför köksbänken. Vi har dessutom installerat golvvärme under klinkern för ett varmt och behagligt underlag.

Installation av klinkergolv

Installation av klinkergolv

Nytt vitt klinkergolv

Nytt vitt klinkergolv

Modern teknik och tidlös elegans

Utöver golvläggning och installation av skåp har vi därtill spacklat och målat samtliga utrymmen på undervåningen, samt installerat inbyggda spotlights i taket. Det stora, moderna kylskåpet med stor display kommer från Samsung och är inbyggt i skåpet – detta blev en speciallösning eftersom IKEA inte säljer side-by-side-kylskåp. Som kronan på verket har vi även installerat en guldfärgad vattenkran som bryter snyggt mot den övriga designen.

Modern kyl och frys med display

Modern kyl och frys med display

I hallen har vi valt att både slipa ner och dessutom måla om trappan till övervåningen.

Före renovering på undervåningen

Före renovering på undervåningen

Efter renovering på undervåningen

Både vi själva och kunden är mycket stolta och nöjda över resultatet av denna renovering. Undervåningen har fått en helt ny karaktär, och ett genomgående tema som vi skulle kalla både tidlöst och ytterst sofistikerat.