Publicerad november 16, 2020

Exempel på badrumsrenovering Malmö

Nytt vitt klinkergolv

Innan badrumsrenovering.

>
Nytt vitt klinkergolv

Efter badrumsrenovering.

Badrumsrenovering Malmö var rubriken på mailet som vi fick från kunden. Inga problem, tänkte vi. Vi har gjort många badrumsrenoveringar under våra verksamma år. Detta projekt skulle dock komma att bli unikt på många sätt. Två förfallna våtrum har slagits samman och totalrenoverats till ett toppmodernt och lyxigt spa-liknande paradis.

Från linoleum till lyx

Vi rev, på kundens begäran, väggen mellan badrummet och den lilla toaletten, för att skapa en öppen och trivsam yta som kunde utnyttjas till max. Vi har även tagit bort toalettstolen, som tidigare var placerad på den lilla toaletten, permanent. Vidare har vi rivit ut allt gammalt kakel, parkettgolvet och linoleummattan, som för länge sedan sett sina bästa dagar. För ett behagligt underlag installerade vi även golvvärme. Vi valde därefter att täcka väggar och golv med två olika varianter av gråa kakelplattor, för att skapa ljusa och snyggt brytande nyanser. Vi har våtrumsbehörighet utfärdat av Byggkeramikerrådet (BKR) och är medlem i PlattsättningsEntreprenörers Riksförening (PER). 

Installation av golvvärme.

Klassisk design med moderna detaljer

Vi valde att använda tre huvudsakliga färger i badrummet, grått, vitt och svart. Det klassiskt vita badkaret och handfatet bryter på ett stilfullt sätt mot den svarta badrumsspegeln med tillhörande skåpsluckor, samt gångjärn och handtag på duschväggen. Den inbyggda LED-belysningen ger ett ljust och dessutom stilrent inslag i den kontrastrika miljön.

Före renovering på undervåningen

Toalettstol och elektrisk handdukstork.

Det totalrenoverade badrummet ger en klassisk känsla av ett modernt spa.

För att förstärka känslan av kontrast och modernitet valde vi även att installera en tematiskt passande svartvit elektrisk handdukstork från INR som heter BOW, med inbyggd LED-belysning som stämningsfull detalj.

Subject: Badrumsrenovering Malmö

Slutresultatet är minst sagt häpnadsväckande. Vi lyckades förvandla två förfallna våtrum till ett nytt och modernt badrum för både den som uppskattar klassiska byggen och modern, ljus och stilren design. Subject: Badrumsrenovering Malmö: Mission accomplished!